‘DekaMarkt Wormerveer nog deze zomer weer open’

Foto: Google Maps

De gedeeltelijke instorting van de Deka-garage in Wormerveer als gevolg van het bezwijken van een stalen ligger in de betonvloer was te wijten aan een combinatie van een fout bij het lassen en een fabricagefout. Dat meldt verantwoordelijk aannemer Van Braam-Minnesma vandaag. Het bedrijf is inmiddels gestart met de herstelwerkzaamheden, die naar verwachting nog deze zomer worden afgerond.

De parkeergarage werd in 2010 gebouwd door Van Braam-Minnesma. De huidige directeur Peter van Gelder trad daar aan in 2013. ‘We hebben uiteraard direct onze verantwoordelijkheid genomen en heel snel alle informatie over het werk verzameld. Helaas bleek de leverancier/fabrikant van het staalwerk ook nog eens failliet te zijn gegaan. Maar dankzij een goede samenwerking tussen alle betrokken partijen ligt er nu een gedegen herstelplan,’ zo staat in een persbericht.

Snelle heropening

Het herstelplan is gericht op de constructie van de parkeergarage met als doel de parkeergarage en de supermarkt al binnen enkele weken te kunnen vrijgeven voor het opnieuw inrichten van de winkel. Het onderzoek naar de oorzaak van de instorting in september vorig jaar is uitgevoerd door Adviesbureau Hageman.

Reacties