Nieuwe eigenaar voor 72 verhuurde woningen De Zaag

Foto: Woonfront de Zaag Zaandam B.V.

De pan-Europese belegger Patrizia Immobilien AG heeft voor een klant de 72 verhuurde nieuwbouwwoningen van project De Zaag in Zaandam gekocht. De aankoopprijs noch de naam van de nieuwe eigenaar is bekendgemaakt.

Het sedert 2006 aan de beurs van Frankfurt genoteerde bedrijf van oprichter, grootaandeelhouder en topman Wolfgang Egger heeft vestigingen in vijftien landen en 350 klanten wereldwijd. Door de acquisitie in 2017 van het Britse Rockspring en de Duitse Triuva verdubbelde de beheerde vastgoedportefeuille tot een slordige 40 miljard euro. De Nederlandse tak is gevestigd aan de Fred. Roeskestraat in Amsterdam. In maart dit jaar is Patrizia Residential Zaandam 1 Holding BV ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, als beheerder van onroerend goed. Bestuurders zijn Peter Helfrich, directeur van Patrizia Nederland en Emile Poort, hoofd transactiemanagement.

Commercieel vastgoed

De nu verkochte huizen werden ontwikkeld door Woonfront de Zaag Zaandam B.V., dat inmiddels Patrizia Development Zaandam 1 BV heet. In 2015 verwierf Patrizia al commercieel vastgoed in Zaandam, als onderdeel van de retailportefeuille van Coltavast waar toen 45,77 miljoen euro voor betaald werd. Dat ging om winkelpanden in Zaandam, Amsterdam, Arnhem, Bergen op Zoom, Breda, Haarlem, Heerlen, Leiden en Venlo.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen