112

Zaandammer opgepakt voor versturen kilo’s XTC naar Laos

Foto: Politie.nl

De politie heeft op 8 december een negentienjarige man uit Zaandam opgepakt voor het versturen van 14,2 kilogram XTC naar Laos. Een dag eerder werden al vijf verdachten uit Almere, Assen en Loosdrecht aangehouden op verdenking van het versturen van postpakketten met harddrugs naar Vietnam.

In het laatste geval zou het gaan om ruim 47.000 XTC-pillen met als bestemming  Vietnam. Drie vrouwen in de leeftijd van 37, 34 en 23 jaar en twee mannen van 35 en 33 zijn voorgeleid en door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Rechercheurs van het Post Interventie Team van de Landelijke Eenheid kwamen hen op het spoor. Bij doorzoekingen van vier woningen in Assen en Almere zijn onder andere een grote hoeveelheid XTC-pillen, ketamine, administratie en digitale gegevensdragers in beslag genomen.

Gesnapt bij inleveren pakket

De politie denkt dat de aangehouden verdachten onderdeel zijn van een criminele organisatie die tot doel heeft grote hoeveelheden verdovende middelen naar het buitenland te verzenden via pakketdiensten. De Zaandammer werd door de ‘postpolitie’ geïdentificeerd bij het inleveren van het postpakket met drugs. De rechercheurs doorzochten na de aanhouding diens woning en vonden onder andere verdovende middelen en digitale gegevensdragers. Al deze spullen zijn in beslag genomen.

Reacties

Cookieinstellingen