112

Brand in parkeergarage flatgebouw mogelijk aangestoken

Foto: Max Pixel

Een brand in een open parkeergarage in de Koning Davidstraat in Zaandam heeft vanmorgen vroeg voor veel commotie, rook en schade gezorgd. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting en vraagt getuigen zich te melden.

Rond kwart voor vijf stonden in de garage vier auto’s stonden in brand en was er sprake van een grote rookontwikkeling. Besloten werd om het hele woongebouw te ontruimen om koolmonoxidemetingen te kunnen verrichten. Na anderhalf uur was het vuur bestreden en konden de op straat kleumende bewoners weer naar huis, nadat hun woningen veilig waren bevonden. De vier auto’s zijn total loss en ook een motorfiets moet worden afgeschreven. Daarnaast heeft het pand veel schade opgelopen.

Getuigen gezocht

De recherche is op zoek naar mensen die mogelijk iets verdachts hebben gezien tussen 04.15 en 04.50 uur in de omgeving van de garage. De politie heeft al gehoord dat er twee mannen zijn gezien die de garage binnenliepen voordat de brand ontstond. Mensen die nog niet met de politie hebben gesproken wordt vriendelijk verzocht om zich te melden bij de recherche in Zaandijk (telefoon 0900 – 8844) of hun informatie te delen via het dititale tipformulier. Ook mensen die in het bezit zijn van camerabeelden kunnen die te via het tipformulier delen. Het zaaknummer is 2021 183 606.

Reacties