112

Zaandammer (17) beroofd en geslagen op het Kuilpad

De kruising van het Kalverpad en het Kuilpad in Zaandam.
De kruising van het Kalverpad en het Kuilpad in Zaandam.
Foto: Google Street Viiew

Een zeventienjarige inwoner van Zaandam is dinsdag rond 20:40 uur het slachtoffer geworden van een straatroof op het Kuilpad in zijn woonplaats. Daarbij bleek dat zelfs met iemand opfietsen niet veilig is.

Het slachtoffer fietste met een vriend op het Kalverpad in de richting van het Kuilpad toen hij drie jongens lopen. Ineens sprong het drietal voor de fiets van de Zaandammer, waardoor hij niet weg kon komen. Twee leden van het trio bemoeiden zich met het slachtoffer en de derde met zijn vriend. Die laatste wist zich van de belager te ontdoen, maar het slachtoffer werd van zijn fiets getrokken. Hij zette het daarna op een rennen en dacht eventjes dat hij de jongens ook van zich had afgeschud, maar na ongeveer 100 meter werd hij alsnog achterhaald door één van de aanvallers.

Daders ontkomen

De andere twee volgden op de fiets van het slachtoffer en met zijn drieën begonnen zij op de jongen in te slaan, waardoor hij viel. Eén van de jongens doorzocht hierna de jaszakken van de Zaandammer en nadat hij enkele persoonlijke bezittingen uit de zakken had gehaald rende het trio weg in de richting van de IJssel. Een voorbijganger schakelde de politie in, maar het drietal werd niet meer aangetroffen. Volgens de beroofde en mishandelde tiener waren de daders tussen de zestien en achttien jaar oud, met een licht getinte huidskleur.  Alle drie waren in het zwart gekleed. Eén van de straatrovers zou een klein snorretje hebben en droeg een gele hoodie onder zijn donkere jas.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof en vraagt mensen die er iets over kunnen vertellen contact op te nemen via het nummer 0900 – 8844. Het nummer van Meld Misdaad Anoniem is 0800 – 7000. Het zaaknummer is 2020 252 419.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen