112

‘Road rage’ op A10 Noord kost bestuurster handenvol geld

Foto: Pixabay / Elisa Riva

De politie heeft gisteravond op de A10 Noord twee bestuurders op de bon geslingerd wegens agressief verkeersgedrag, ook bekend als road rage. Agenten in een burgerauto waren onder meer getuige van rechts inhalen in de Coentunnel.

Beide partijen reden vervolgens (netto) 38 kilometer te hard, aldus het Team Hoofdwegen op Twitter en de veroorzaakster van het onverantwoorde verkeersgedrag reed ook nog eens door rood. Road rage is opzettelijk agressief of intimiderend gedrag tegenover andere verkeersdeelnemers, zoals bumperkleven, intimiderende of beledigende gebaren maken, opzettelijk andere weggebruikers hinderen, afsnijden, geweld, onnodig claxonneren, onnodig knipperen met verlichting, opzettelijk de erkeersregels negeren, opzettelijk een ongeval veroorzaken of andere weggebruikers uitschelden.

Prijzige avond

De betrapte vrouw kreeg bekeuringen voor de snelheid, het rechts inhalen en het rode licht. Daarnaast is ze aangemeld voor een Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer. De andere partij ontvangt een proces-verbaal voor een boete van ruim 400 euro thuis vanwege de snelheidsovertreding. De vrouw is duurder uit: deelname aan de cursus waarvoor ze is aangemeld is verplicht na de ontvangst van een  brief van het CBR. Als ze meedoet mag ze haar rijbewijs houden. Zo niet dan wordt dat ongeldig verklaard. De cursus moet door haarzelf betaald worden: de vaste kosten voor het opleggen van de maatregel bedragen 415 euro en de 804 euro die de cursus zelf kost komen daar nog bovenop.

Reacties