112

Zaankanters opgepakt voor zware mishandelingen in Beverwijk

Foto: Flickr / Binary Koala

De politie heeft drie mannen mannen van 29, 31 en 52 jaar afkomstig uit respectievelijk IJmuiden, Krommenie en Zaandam aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij ernstige mishandelingen in Beverwijk. Dat gebeurde gisteravond rond 18:50 uur bij de Parallelweg.

De politie was in eerste instantie opgeroepen voor een steekincident, maar daarvan bleek bij aankomst geen sprake. De vermeende slachtoffers waren al verdwenen. Op het parkeerterrein van het Midicenter had zich een grote menigte verzameld en een auto die van het terrein wegreed werd op dat moment belaagd door een groep van ongeveer 30 personen. In de auto zou volgens meerdere getuigen een man zitten die betrokken was geweest bij de mishandeling. De politie heeft de twee inzittenden van de auto hierop ter plekke aangehouden. Kort hierna werd ook nog een derde verdachte gearresteerd. Zij zouden drie mannen in de leeftijd van 22, 40 en 45 jaar hebben toegetakeld. Twee van hen liepen hierbij ernstig hoofdletsel op. De aanleiding voor het geweld is niet bekendgemaakt.

De recherche stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht van deze mishandelingen en is nog op zoek naar mensen die informatie hebben die kan bijdragen aan het onderzoek. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de recherche in Beverwijk, via het telefoonnummer 0900 – 8844. Het zaaknummer is 2020 212 811.

 

Reacties