112

Vechten en messen: deel van de jeugd duidelijk op ’t verkeerde spoor

Foto: Wikimedia / Pava

De politie is in gesprek met winkelketens over de verkoop van keukenmessen aan jeugdigen en de gemeente werkt aan een plan van aanpak om te voorkomen dat groepen jongeren met elkaar op de vuist gaan. Twee losstaande feiten die aangeven dat een deel van de Zaans jeugd op het verkeerde spoor zit.

‘De jeugd van tegenwoordig’ maakt volgens de politie gretig gebruik van de mogelijkheid om messen te kunnen kopen in verschillende winkels. Gisteren werd bekend dat twee twaalfjarigen dat in Zaandam hadden gedaan met de expliciete intentie daarmee op mensen te gaan insteken. ‘Werk jij in een winkel waar dit soort goederen worden verkocht? Durf dan kritisch te zijn naar de minderjarigen die dit aanschaffen,’ adviseert de politie Zaanstreek op Facebook naar aanleiding van dit voorval.

Knokpartijen

Een woordvoerder van de gemeente vertelde aan NH Nieuws dat op gemeentelijk niveau aan een plan gewerkt wordt om massale knokpartijen zoals die van afgelopen week in Assendelft tegen te gaan. Onder andere de Jeugdboa’s, straathoekwerkers en de afdeling Jongerenwerk van het wijkteam in Assendelft zijn betrokken bij de totstandkoming daarvan. De politie doet nog steeds onderzoek naar de achtergronden van de clash in Saendelft en wat daar precies gebeurd is. Dat onderzoek staat los van de gemeentelijke aanpak.

 

 

Reacties