112

Oorzaak brand bij Amsterdamse afvalverwerker Paro nog onbekend

Gistermiddag omstreeks 17:00 uur.
Gistermiddag omstreeks 17:00 uur.
Foto: Twitter / Kees Henniphof

De oorzaak van de brand die gisternamiddag woedde bij afval- en recyclingbedrijf Paro aan de Siciliëweg in het Westelijk Havengebied van Amsterdam is nog onduidelijk. Ook inwoners van Zaanstad hadden op een aantal plekken last van de rook die over het Noordzeekanaal waaide.

Het afgelopen voorjaar waren er ook al grote branden in hetzelfde gebied. Op 27 mei bij afvalverwerkingsbedrijf Icova aan de Kajuitweg en eind april in een bedrijfsverzamelgebouw met tien creatieve bedrijfjes, waar allerlei goederen waren opgeslagen. Het bestrijden van het vuur bij Icova nam twee dagen in beslag. Er werd bij die brand rekening gehouden met brandstichting, maar dat is nooit bewezen. Ook over de oorzaak van de brand in april is niets naar buiten gebracht.

De brand van gisteren ontstond in een tien meter hoge berg afval die in een loods lag. Die is door medewerkers van Paro met shovels uit elkaar getrokken, waarna brandweerlieden het afval blusten. Er waren twee helikopters in de lucht om de boel in de gaten te houden. Het bedrijf is vandaag open en probeert de dienstverlening aan klanten zo normaal mogelijk voort te zetten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen