112

Drie arrestanten drugslab allemaal Zaankanters

Foto: Politie

De drie mannen die woensdag zijn aangehouden wegens betrokkenheid bij een drugslab in Zaandam zijn een 26-jarige Zaandammer, een 41-jarige inwoner van Wormerveer en een 24-jarige Koger. Zij zitten in elk geval de komende twee weken in bewaring en mogen alleen contact hebben met hun advovcaat.

De politie pakte de eerste twee verdachten op tijdens een inval in de volop in bedrijf zijnde productiegelegenheid voor synthetische drugs en de laatste in zijn woonplaats Koog aan de Zaan. In een huis in Hippolytushoef dat ook in beeld kwam tijdens het onderzoek zijn een vuurwapen, een patroonhouder en een demper in beslag genomen, plus ongeveer vijf kilo MDMA-brokken, even veel crystal meth en ruim 50.000 euro in contanten.

 

 

 

 

In Zaandam ging het om vijf voertuigen, 37 kilo methamfetamine, tien kilo crystal meth, negen kilo MDMA, diverse mobiele telefoons en een shotgun met munitie. Burgemeester Jan Hamming heeft het pand onmiddellijk voor een jaar laten sluiten. Het onderzoek gaat verder en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

 

 

Reacties