112

Fietser van 72 op de vlucht voor bon in voetgangersgebied

Foto: Public Domain Vectors

Fietsen in het Zaandamse voetgangersgebied, handhavers spotten, er als een speer vandoor gaan, een doodlopende straat inrijden en je achter een auto verstoppen. Het gebeurde gisteren en de dader was geen onbezonnen jongeling maar een man van 72.

De politie kreeg eerder al de maken met een oudere dame met losse handjes en nu dus opnieuw met een recalcitrante senior. Er werd door de politie en Handhaving opnieuw gecontroleerd op rijden waar dat niet mag omdat burgemeester Jan Hamming genoeg heeft van de onveilige situaties die dat oplevert. De fietser van gisteren maakte het er inderdaad niet veiliger op.

Twee ovetredingen

De oudere heer zag de wetshandhavers staan, ‘reed een ereronde door het voetgangersgebied’ en ging er na een stopteken vandoor. Agenten en handhavers gingen rennend achter hem aan, maar hun prooi ‘ging er als een ware wielrenner van tussen,’ aldus een bericht op Facebook. In een doodlopende straat reed de man de bocht om en was even uit beeld, maar werd na een zoektocht achter een geparkeerde auto vandaan geplukt. De man heeft een proces-verbaal gekregen voor rijden in het voetgangersgebied en het negeren van een aanwijzing.

Reacties