112

Open brief politie aan ontkomen scooterdief

De scooter in kwestie.
Foto: Facebook / Politie Zaanstreek

De politie plaatste vandaag een ‘open brief’ aan de bestuurder van een gestolen scooter op haar Facebook-pagina. Die delen we graag integraal.

‘Beste scooterdief,

Vanmiddag reed jij op je gestolen snorfiets over de Westzijde in Zaandam. Je reed veel te snel en viel daarom op. Toen wij je kenteken doorgaven aan de meldkamer bleek dat je op een gestolen snorfiets reed. Je reed tussen paaltjes door waardoor wij je kwijt zijn geraakt. Net als dat jij ons kwijt bent geraakt. De snorfiets heb je gedumpt op het Hof van Zaenden. Die hebben wij in beslag genomen. Deze gaat zes maanden na de diefstal eindelijk weer terug naar de rechtmatige eigenaar. Jou hebben we niet meer gevonden met jouw vriend die achter op zat op de snorfiets.

Je staat echter wel mooi op beeld tijdens je vlucht. Kom jij je vanmiddag even melden of wil je dat wij je binnenkort bij pappa en mamma thuis op komen halen als de collega’s je herkennen op de beelden die wij zullen tonen op de politiebriefing?’ We hopen ook van het vervolg van deze oproep op de hoogte te worden gehouden.

Reacties