112

Zaandammer betrokken bij grootschalige oplichting

Foto: PxHere / Mohamed Hassan

Drie mannen in de leeftijd van achttien en 21 jaar uit Zaandam, Amsterdam en Rotterdam zijn maandag 3 februari aangehouden voor heling. Ze hadden een groot aantal doorgeknipte bankpassen en betaalkaarten van diverse winkels en online webshops in hun bezit.

De auto waarin het trio reed werd omstreeks 14:30 uur door politieagenten aan de kant gezet nadat tijdens hun surveillance bleek dat het kenteken van de wagen niet tenaamgesteld was op de bezitter van een rijbewijs. Bij de controle van de papieren bleek de bestuurder inderdaad geen rijbewijs te hebben en bleek een inzittende bovendien gesignaleerd te staan. Nader onderzoek bracht de lading passen en kaarten aan het licht. De recherche ontdekte vervolgens dat die zijn gebruikt in diverse oplichtingszaken door het hele land met veel gedupeerden. ‘Uit de aangiftes komt naar voren dat er sprake is van meerdere vormen van oplichting, zoals whatsappfraude, phising en babbeltrucs,’ aldus de politie vandaag.

De recherche is nog immer druk bezig met het onderzoek. Eén verdachte is kort na de aanhouding heengezonden en de beide andere zijn in verzekering gesteld, maar inmiddels ook weer op vrije voeten. Alle drie de mannen blijven wel verdachte in de zaak.

Reacties