112

Voorraad zwaar illegaal vuurwerk in schuurtje in Oostzaan

Foto: Wikipedia / Aron van der Wurff

In een schuurtje bij een woning in Oostzaan heeft de politie gisteravond een voorraad zwaar en gevaarlijk illegaal vuurwerk aangetroffen. De partij was er opgeslagen door een zeventienjarige inwoner van het dorp.

Die was ondervraagd nadat uit onderzoek naar voren was gekomen dat hij de beschikking zou hebben over illegaal vuurwerk, maar speelde eerst de vermoorde onschuld. ‘Na een goed gesprek’ wees hij agenten echter toch de plaats aan waar hij zijn illegale waren had opgeslagen. Het ging onder andere om een grote hoeveelheid nitraten, Cobra’s 6 en Retorno’s 100. Het vuurwerk is in beslag genomen en door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd.

Het afsteken van (illegaal) vuurwerk of ermee experimenteren kan voor gevaarlijke situaties zorgen, zowel voor degene die ermee bezig is als voor de mensen er omheen. Ook de opslag van (illegaal) vuurwerk is levensgevaarlijk. De politie verzoekt mensen die daar weet van hebben of een vermoeden koesteren om dat te melden via het politienummer 0900 – 8844. Anoniem melden kan ook, via 0800 – 7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Reacties