112

Trage raderen justitie en woningcorporatie na zwaar letsel

Foto: Facebook / Politie Zaanstreek

Blijvend letsel na door een bovenbuurman van de trap te zijn geduwd en negen maanden later nog geen beslissing van het Openbaar Ministerie over vervolging van de dader en een slachtoffer dat naar een kamer bij zijn vriendin is verhuisd omdat hij niet met de buurman geconfronteerd wil worden. Het is een situatie die zich afspeelt in Zaandam.

Op 18 februari ging het slachtoffer in de Pro Patriastraat – niet voor het eerst – bij de buurman klagen over diens harde muziek. Op de derde verdieping aangekomen stond deze buurman al in het portaal bovenaan de trap en gaf de man toen die op de laatste traptrede stond een harde duw op zijn borst. Dat leverde een duikeling van minstens negen meter op, van meerdere verdiepingen. Met een doffe dreun op het beton kwam die val uiteindelijk ten einde. Het resulteerde in een groot gapend gat in het hoofd, een zware hersenschudding, letsel aan een been en naar later bleek afgescheurde pezen en zenuwen in arm en schouder. ‘Hoe hij terug is gekomen in zijn woning weet hij nog niet, maar de hulpdiensten waren snel ter plaatse,’ schrijft de politie op Facebook in een bericht over de huidige stand van zaken.

Niet zelf telefoneren

Na twaalf weken ziekenhuis en talloze operaties is het nu negen maanden later en nog kan de rekening niet worden opgemaakt. Wat wel duidelijk is dat het slachtoffer nooit meer kan sporten. Hij was een verwoed bodybuilder, nu stottert hij en heeft voortdurende hoofdpijn. ‘Hij heeft nog geen andere woning, maar om niet geconfronteerd te worden met diegene die hem dit heeft aangedaan zit hij voorlopig op een kamertje bij zijn vriendin,’ aldus het relaas. Ook heeft het Openbaar Ministerie nog niet besloten om tot vervolging over te gaan. Omdat het slachtoffer geen telefoongesprek kan voeren probeert zijn vriendin alles in goede banen te leiden. Ze vertelt dat ze veel hulp heeft gehad maar ook tegenwerking, maar ze is strijdbaar en zal blijven knokken tot dit onrecht wordt afgestraft en onder andere de woningbouwvereniging zijn verantwoordelijkheid neemt.’

 

 

Reacties

0