112

Zaandammers opgepakt voor liquidatie in Best in 2017

Foto: Flickr

De politie heeft twee Zaandammers van 28 en 31 jaar opgepakt voor de moord op de destijds 35-jarige Dennis Struijk uit Eindhoven, op donderdag 31 augustus 2017. Het slachtoffer werd even voor 22:30 uur in zijn auto doodgeschoten in Best, waar hij bij een kennis op bezoek was geweest.

Uit bewakingsbeelden in de omgeving bleek dat er minimaal drie personen betrokken moeten zijn geweest bij de liquidatie. De aangehouden mannen worden ervan verdacht direct betrokken te zijn geweest bij de dood van Struijk. Naar een derde verdachte is de politie nog op zoek. Kort na de moord werd een paar kilometer verderop in Son een brandende auto aangetroffen, waarvan al snel bleek dat dit de vluchtauto van de daders was geweest. Een tweede vluchtauto werd later in Weert teruggevonden.

Lange adem

De moord op Dennis Struijk kreeg veel media-aandacht. Hij was bekend uit het criminele circuit en het was niet de eerste keer dat iemand het op zijn leven had gemunt. Er was al drie keer eerder geprobeerd om hem om het leven te brengen. Het onderzoek naar de moord op Dennis Struijk ‘is er een van de lange adem’, meldt de politie nu. ‘Ruim twee jaar heeft het geduurd om tot dit voorlopige resultaat te komen. Maar het onderzoek gaat ook nu onverminderd voort. We zijn in elk geval nog op zoek naar een derde verdachte, maar we sluiten ook zeker niet uit dat er in de loop van de tijd meer mensen worden aangehouden die meer weten van deze zaak.’

Reacties