112

Weer rode kruizen genegeerd na ongeluk bij knooppunt Zaandam

Vaker de kruizen negeren kan leiden tot verlies van het rijbewijs.
Vaker de kruizen negeren kan leiden tot verlies van het rijbewijs.
Foto: Flickr

Een bestuurder is gistermiddag gewond geraakt toen hij bij knooppunt Zaandam van de A7 naar de A8 wilde rijden. De automobilist raakte de macht over het stuur kwijt en raakte de vangrail.

Twee rijstroken van de A7 moesten als gevolg van het ongeluk dicht wegens de medische verzorging van de gewonde en het bergen van diens voertuig. Niet iedereen was echter van plan het oponthoud voor lief te nemen en zes verkeersdeelnemers negeerden de rode kruizen boven de weg. Zij komen binnenkort te weten welke sanctie de officier van justitie voor hen in gedachten heeft.

Het negeren van de kruizen is tegenwoordig eerder regel dan uitzonderting: het aantal boetes dat daarvoor werd uitgedeeld steeg vorig jaar met 40 procent ten opzichte van een jaar eerder en tikte de 1500 aan. De afhandeling is in handen van het Openbaar Ministerie en de overtreder krijgt een aantekening op het rijbewijs. Wie vaker op deze manier de fout in gaat kan via de rechter zwaarder bestraft worden en zelfs het rijbewijs kwijtraken.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen