112

Politieachtervolging op z’n Zaans: op geleende e-bike

Foto: Pixabay

Wat denken agenten wanneer ze twee jongens op een scooter zien die daar zonder helm op rondrijden, bij het zien van de politie op de vlucht slaan, wegens de beroerde rijkunst van de bestuurder ten val komen en er rennend vandoor gaan? Precies: er achteraan.

Dat gebeurde deze week in de Zaanstreek en wat in Amerikaanse politieseries nog wel eens wil voorkomen in heftige actiescenes gebeurde hier in de Zaanse variant: terwijl een van de politiemensen de minder fitte knul in de kraag greep, leende de tweede geen snelle wagen maar een elektrische fiets om achter nummer twee aan te gaan. Die was ondanks een betere conditie dan zijn kompaan op deze manier ook geen partij voor het bevoegd gezag en werd eveneens gegrepen.

Achterop terug

Vanwege de afstand die inmiddels was afgelegd mocht hij vervolgens wel achterop terug naar zijn vriend en diens bewaker. Na onderzoek bleek de bromfiets niet gestolen te zijn, maar kwamen de jongens er toch niet zonder kleurscheuren vanaf wegens rijden zonder rijbewijs en zonder helm.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen