112

Inbreker in Westzaan verliest het van twee diensthonden

Foto: Politie.nl

Dankzij de diensthonden Barry en Matz hebben agenten op heterdaad een verdachte kunnen aanhouden van een inbraak in een oud horecapand in Westzaan. De man zat ‘bang verscholen in iets dat een ventilatierooster had moeten voorstellen,’ aldus de politie.

 

De inbraak was ontdekt door medewerkers van Handhaving, die tijdens hun surveillanceronde in en rond Westzaan ongewone activiteit zagen in het bewuste pand. Ze zagen bakken met koper staan en ook beweging in het pand. In samenwerking met de politie werd dat daarom dichtgezet in afwachting van de hondengeleiders.

Bijna dreigde de operatie nog in het water te vallen toen er ’tussen neus en lippen door’ een melding binnenkwam over een jongeman die op het station van Zaandam met een geweer rond zou lopen. Dit bleek uiteindelijk een imitatiewapen te zijn voor een cosplay-avond (een vorm van performance art waarbij deelnemers gebruikmaken van kostuums en accessoires om personages of idee├źn uit te beelden). ‘Gelukkig bleef er dankzij Handhaving een aardige omsingeling over’ in Westzaan, waardoor de beide honden aan het werk konden on hun brokken te verdienen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen