112

Zaankanter lichtgewond bij worsteling met dief

Foto: Politie.nl

Een afspraak maken om ergens op straat of in een woning iets te kopen of verkopen kan heel verkeerd aflopen. Vorige week nog inn Assendelft en nu in een woning aan de Bennebroekerdijk in Cruquius. Daar werd ook een inwoner van Zaanstad het slachtoffer van.

De bewoner en de Zaankanter hadden donderdagavond een verkoopafspraak met een voor hen onbekende persoon. Het waren echter twee mannen die zich om 19:00 uur bij het huis van de verkoper meldden en op het moment dat de man de koopwaar wilde laten zien, probeerde één van hen er met het item vandoor gaan. Er ontstond een worsteling tussen de vier betrokkenen en één van de verdachten wist met de buit te ontkomen. De andere verdachte werd vastgehouden tot de politie arriveerde.

De politie heeft deze 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Zijn rol wordt verder onderzocht. Beide slachtoffers hebben tijdens de worsteling lichte verwondingen opgelopen en zijn ter plaatse gecontroleerd door ambulancepersoneel. De politie is op zoek naar de tweede verdachte. Van deze persoon is het volgende signalement bekend:

  • Donkere huidskleur;
  • Tenger postuur;
  • Rond de 1,80 meter lang;
  • Tussen de 25 en 30 jaar;
  • Kort kroezig haar aan de bovenkant van zijn hoofd; de zijkanten waren opgeschoren;
  • De man droeg een lichte trui, strakke joggingbroek en zwarte schoenen.

De politie doet onderzoek en zoekt getuigen. Weet u meer over dit incident, neem dan contact op via het telefoonnummer 0900 – 8844. Anoniem tippen kan via 0800 – 7000.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen