112

Politie geeft foto’s vrij van vrouwen die 1000 euro pinden met verwisselde pasjes

Foto: Politie

De politie heeft een foto vrijgegeven van een vrouw die ervan wordt verdacht een 82-jarige bewoonster van de Schepenlaan in Zaandam 1000 euro afhandig te hebben gemaakt.

Dat gebeurde op maandag 28 augustus vorig jaar om ongeveer 11:30 uur. De vrouw met blond haar – volgens de politie vermoedelijk geverfd – verwisselde de bankpas van het slachtoffer voor een andere en nam er vervolgens het geld mee op in het winkelcentrum aan Gibraltar in Zaandam. 

‘Verzendkosten’

De vrouw deed zich voor als de bezorgster van een bloemetje en vertelde dat daarvoor alleen nog de verzendkosten van 1,95 euro moesten worden voldaan. Dat bedrag werd gepind, maar het pasje dat het slachtoffer terugkreeg was niet dat van haarzelf en de ‘bezorgster’ had waarschijnlijk de code afgekeken. De 1000 euro werd kort daarop afgeschreven van de bankrekening.

Tweede verdachte

Bij een andere babbeltruc werd werd in de middag van donderdag 26 januari vorig jaar een 86-jarige inwoner van Zaandam de dupe. Ook van de verdachte in deze zaak is nu beeldmateriaal vrijgegeven.

Deze vrouw kwam met een smoes de woning binnen en wist de bankpas van de bewoner te verruilen met een andere om even later op het Waterlandplein in Amsterdam eveneens 1000 euro op te nemen van de rekening van het slachtoffer. Eerder zette de politie in deze zaak een verkeerde foto online.   

Weet u meer, dan kunt u via 0900-8844 vontact opnemen met de politie. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen