112

Politie blundert met verkeerde foto van verdachte Zaandamse babbeltruc

Foto: Wikimedia

De politie heeft in maart bij een opsporingsbericht in verband met een babbeltruc in Zaandam een foto geplaatst van de verkeerde persoon.

De vrouw die op de beelden te zien was, heeft niets te maken met wat er twee maanden eerder gebeurd was. De politie heeft nu haar excuses aangeboden en de foto van alle officiële opsporingskanalen verwijderd. Inmiddels zijn de camerabeelden van de juiste verdachte opgevraagd.

Televisiebeelden

De foto was onder meer te zien op politie.nl, de website van de politie, en in het regionale opsporingsprogramma Bureau NH. In dat programma biedt de politie Noord-Holland morgen eveneens haar verontschuldigingen aan. Vanmiddag was de foto op het internet nog wel te vinden bij berichten over de babbeltruc.

Bewoner Barkstraat de dupe

Daar werd op donderdag 26 januari in de namiddag een 86-jarige bewoner van de Barkstraat het slachtoffer van. Een vrouw kwam met een smoes de woning binnen en wist zijn bankpas te verwisselen met een andere. Later werd op het Waterlandplein in Amsterdam 1000 euro opgenomen van de rekening van het slachtoffer. Van die pintransactie zijn beelden – maar de politie zond de verkeerde de wereld in.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen