112

Twee politiemensen gewond bij arrestatie minderjarige

Foto: Politie.nl

Twee politiemensen zijn gisteravond gewond geraakt bij de aanhouding van een minderjarige jongen uit Zaandam. Die negeerde een stopteken en reed één van de agenten frontaal aan, waarna de agent enkele meters werd meegesleurd.

Omstreeks 20:00 uur zagen agenten tijdens hun surveillance een persoon op een bromfiets op de Wibautstraat door het rode licht rijden. Ze volgden de bestuurder en gaven hem tevergeefs een stopteken. Vervolgens reed de bestuurder wederom door het rode licht. De agenten volgden hem en probeerden met optische signalen zijn aandacht te trekken. Het lukte om contact te krijgen nadat ze hem aanspraken en niet veel later kwam de brommeraar tot stilstand omdat hij een doodlopende straat inreed.

Rijshoutweg

Nadat de agenten op de Rijshoutweg uit hun dienstauto stapten reed de bestuurder frontaal tegen één van de twee agenten aan. Die werd enkele meters over de grond meegesleurd en kwam hard ten val. De andere agent wist de verdachte vast te pakken, waarna ook hij ten valt kwam. De verdachte is vervolgens aangehouden, waarbij ook de tweede agent gewond raakte.

Niet getolereerd

Nadat de verdachte was overgebracht naar het politiebureau gingen de twee politiemensen naar het ziekenhuis voor controle. Zij maken het ondanks zaken als schaafwonden en kneuzingen goed. De verdachte zit op dit moment nog vast. De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en personeel van ondersteunende afdelingen.

Altijd een reactie

Incidenten waarbij politiemedewerkers agressief of gewelddadig worden behandeld, hebben hoge prioriteit. Er volgt altijd een reactie. Politiemedewerkers zijn duidelijk in wat wel en geen toelaatbaar gedrag is en spreken de agressieve persoon er direct op aan. Fysiek geweld wordt natuurlijk niet geaccepteerd, evenmin als bedreiging, mishandeling of belediging. Verdachten worden meteen aangehouden. De politie registreert alle incidenten met agressie en geweld en doet altijd direct aangifte. Het Openbaar Ministerie brengt de dader zo snel mogelijk voor de rechter en eist driemaal zo hoge straffen. Schade wordt altijd verhaald op de dader.

Reacties

Cookieinstellingen