112

Oostzaanse (77) door snel ingrijpen politie geen geld kwijt

Foto: Politie.nl

Een 77-jarige Oostzaanse kreeg argwaan nadat ze gisteren benaderd was door een zogenaamde bankmedewerkster. En dat was terecht en op tijd: niet de beloofde bankpas en pincode lagen te wachten een 20-jarige man zonder bekende woonplaats en een 27-jarige Amsterdammer, maar de politie.

Het beoogde slachtoffer werd gostermiddag gebeld door een vrouw die uitlegde dat oplichters het op haar geld hadden voorzien. Ze benadrukte dat de bank de oplichting voorkomen had en dat er iemand langs zou komen om de pinpas op te halen, want die zou niet meer te gebruiken zijn. Enkele minuten later al stond de zogenaamde bankmedewerker voor de deur.

Handboeien

De Oostzaanse begon tussen het telefoontje en het bezoek lont te ruiken en nam contact op met de politie. Op het moment dat de bezoeker zich meldde bij de voordeur was alles wat hij kreeg een setje handboeien. Op het moment van de aanhouding ging de auto waarmee de jongste man was gekomen er vandoor, maar andere politieagenten blokkeerden de weg en konden de bestuurder aanhouden. Beide mannen zitten nog vast.

Reacties

Cookieinstellingen