112

Weer flink wat verkeersovertreders op de bon in het weekend

Foto: Politie Zaanstreek

De politie is het afgelopen weekend weer druk geweest met wat ze zelf ‘personen die schijt hebben aan de verkeersregels’ noemt. En ook op andere fronten was er wel wat te doen.

Bekeuringen niet meegerekend ging het zeven keer om rijden onder invloed van drugs, drie keer om rijden onder invloed van alcohol – 425 ug/l, 650 ug/l en 320 ug/l – drie keer om rijden zonder rijbewijs en één keer om rijden met een geschorst rijbewijs. Daarnaast werd zaterdagnacht in het centrum van Zaandam een man opgepakt die een groot mes bij zich had. Een machete, aldus de omschrijving van de politie, die de ‘ware Rambo’ daarvoor meenam naar het bureau.

Messenverbod

Afgelopen woensdag was al een man aangetroffen in Zaandam Zuid. die bleek rond te lopen met een mes en een hamer – en die zich van geen kwaad bewust was. ‘Voor degene die denkt dat je rond kan lopen met wapens, doe maar niet. De man is aangehouden en ingesloten op het politiebureau in Zaandijk,’ laat de politie weten. Hij heeft ook een last onder dwangsom gekregen van de gemeente. Bij herhaling van openbaar wapenbezit krijgt hij dan een bestuurlijke boete van 2500 euro, bovenop de straf die justitie hem gegeven heeft. Dat ook het bestuursrecht een rol speelt in dergelijke zaken komt door het plaatselijke messenverbod.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen