112

Oostzaner verdacht van deelname aan internationale bende

Foto: Politie.nl

Onder andere een 54-jarige inwoner van Oostzaan is opgepakt in een internationaal politieonderzoek naar criminele geldstromen in de internationale horlogehandel. Dat begon al in mei vorig jaar nadat een 71-jarige Rotterdammer in beeld was gekomen en vijf woningen en een kantoorpand werden doorzocht.

Het ging om een kantoor in Alblasserdam en woningen in Rotterdam, Breda en Capelle aan den IJssel. Hierbij werden onder meer 22 luxe (Rolex) horloges, 20.000 euro in contant geld en 200 horlogecertificaten en een vuurwapen in beslag genomen. Omdat snel duidelijk werd dat verdachten in deze zaak contacten onderhielden in verschillende landen zoals Noorwegen, Duitsland, Dubai en Turkije, werden ook geld- en goederenstromen vanuit die landen in kaart gebracht.

Dertien arrestaties

De speurders hebben ook inzage gehad in voor het onderzoek relevante Sky-berichten. Hierdoor ontstond zicht op de handel van verdovende middelen en de import daarvan vanuit Zuid-Amerika. Met toestemming van de officier van justitie zijn vandaag dertien verdachten aangehouden voor hun betrokkenheid bij de internationale bende, onder wie de 71-jarige man uit Rotterdam en de Oostzaner. De overige verdachten komen uit Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Zoetermeer, Oud-Beijerland, Barendrecht,  Moordrecht, Bleiswijk, ‘s-Hertogenbosch en Schiedam.

Inbeslagnames

In Moordrecht, Barendrecht en Rotterdam zijn vanmorgen woningen doorzocht, net als  een bedrijfspand in Berkel en Rodenrijs. Daarbij werd net als bij de vorige serie doorzoekingen een vuurwapen en munitie aangetroffen. Ook werden luxe horloges, dure sieraden, chique merktassen, een auto, administratie en circa 13.000 euro in contanten in beslag genomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen