112

Beelden van brandstichter Zaandamse woning vrijgegeven

Foto: Politie.nl

De politie heeft foto’s vrijgegeven van de man die in de vroege ochtend van zondag 14 augustus omstreeks 03.00:uur in de richting van een woning aan de A.F. de Savornin Lohmanstraat in Zaandam liep met in zijn hand een zwart-wit geblokte plastic tas. Met daarin attributen voor brandstichting, vermoedt de politie.

 

Vijf minuten nadat de man voor het eerst door een camera werd opgepikt liep hij met versnelde pas terug, via de Dominee Baxstraat in de richting van de Peperstraat, een brandende woning achterlatend. Daarin lag een vrouw te slapen die ternauwernood aan de vlammen kon ontsnappen.

De plastic tas van de man is op het tweede beeld aanmerkelijk leger. Wie herkent hem? De man heeft een lichte huidskleur en een normaal postuur. Hij heeft geen of zeer kort hoofdhaar en hij was gekleed in een zwart vest met daaronder een grijs shirt. Verder draagt hij op de beelden een blauwe korte sportbroek en donkerkleurige schoenen. De politie roept getuigen of mensen met informatie over de zaak op om zich te melden via het nummer 0900 Р8844. Anoniem bellen kan via  0800 Р7000.

 

Reacties

Cookieinstellingen