112

Hond bijt tasjesdief en jaagt twee daders op de vlucht

Foto: Politie Zaanstreek

Een hond heeft zaterdagnacht rond 01:40 uur een tasjesrover gebeten en op de vlucht gejaagd op de Tjotterlaan in Zaandam. Zijn baasje hield al haar spullen, maar raakte wel lichtgewond. De daders waren twee mannen op een scooter.

De vrouw liet haar hond uit op de Jachtenlaan en toen zij overstak en de Tjotterlaan inliep, kwam de scooter op de stoep achter haar rijden. Plots stopte deze naast haar en probeerde de bijrijder met geweld haar spullen af te pakken, waarop een worsteling ontstond. Toen de bestuurder van de scooter ook mee ging doen, sprong de hond er tussen en beet de man in zijn arm. Daarop gaven de twee criminelen hun poging op en gingen er snel ervandoor in de richting va de Dr. Martin Luther Kingweg. De politie zoekt getuigen.

Signalementen

De bestuurder is tussen zeventien en 20 jaar oud, rond 1,75 meter lang met een lichte huidskleur. Hij droeg een zwarte jas en geen helm. De bijrijder is van dezelfde leeftijd en ongeveer van dezelfde lengte. Hij heeft een licht getinte huidskleur en had donkere kleding aan en een pet op. Het duo reed op een grijs/blauwe scooter zonder windscherm.
 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen