112

Assendelver (16) door drank bevangen naar het ziekenhuis

Foto: Pixnio / Bicanski

Een zestienjarige inwoner van Assendelft is afgelopen nacht rond 03:00 uur naar het ziekenhuis gebracht nadat hij onwel geworden was en op een bankje lag bij het station in Castricum.

De tiener bleek flink wat alcohol te hebben ingenomen bij een horecagelegenheid in de Dorpsstraat, aldus de Omroep Castricum. Aan jongeren onder de achttien jaar mag in de horeca geen alcohol worden verstrekt sinds de minimumleeftijd voor het drinken van alcohol op 1 januari 2014 werd verhoogd van zestien naar achttien jaar. Die leeftijdsgrens moet duidelijk worden aangegeven in bedrijven. waar alcohol geschonken of verkocht wordt. Cafés en restaurants riskeren een boete en zelfs sluiting riskeren als ze alcohol aan minderjarigen schenken.

Sinds 1 juli vorig jaar maken vrienden, ouders of andere volwassenen die alcohol in een bar, op een festival of op een andere openbare plek doorgeven aan een minderjarige kans op een boete van 100 euro. De jongere die die de alcohol aanpakt liep eerder al het risico een boete van 100 euro op te lopen. Bij elkaar opgeteld gaat het dan dus om 200 euro boete voor één gebeurtenis. Of dit het scenario in Castricum was is niet duidelijk, maar wel dat er regels overtreden zijn.

Reacties

Cookieinstellingen