De Belt vooral voor natuur, sporten of recreatie?

apr 05 , 10:54 Actueel
screenshot 20240405 105204
De Belt in Westerwatering krijgt een facelift zodat iedereen er kan genieten van de natuur en mogelijkheden voor sport en recreatie. Er liggen drie schetsvoorstellen op tafel waaruit inwoners kunnen kiezen.
De Belt is een voormalige vuilstort en daardoor zijn de mogelijkheden om de plek anders in te richten beperkt. Met deze kennis én met inbreng uit de buurt zijn drie schetsen gemaakt voor een nieuwe inrichting. waarbij de nadruk steeds op een ander thema ligt. Het uiteindelijke ontwerp wordt een combinatie van de drie thema's, maar waar het zwaartepunt ligt bepalen de inwoners. Stemmen kan hier . Er kan gekozen worden uit:
Stemmen kan tot en met 11 april. Wat er sowieso komt is een uitkijkpunt aan de westkant van de Belt. Het ontwerp is een molenkap met één wiek. Bart Nieuwenhuijs van de Vereniging De Zaansche Molen heeft het ontwerp gemaakt op initiatief kwam van de Belangenvereniging Westerwatering. De schets voor de Belt met de meeste stemmen wordt verder uitgewerkt tot een voorlopig ontwerp. Daar worden ook elementen uit de andere twee thema's in meegenomen. Het thema met de meeste stemmen vormt dan het uitgangspunt. Op maandag 22 april is daarover een bewonersbijeenkomst in de kantine van het Regio College, vanaf 19:00 uur.