Overdekt afslaan met interactieve Trackman-schermen op de Zaanse

12 sep , 14:01 Sport
screenshot 20240912 130338
Golfbaan de Zaanse in Wijde Wormer beschikt sinds vandaag over een innovatieve een Trackman Range. Het Trackman-systeem is volgens het bestuur 'een leuke en laagdrempelige manier voor golfers en niet-golfers om hun spel te verbeteren en gezellig samen te komen'.
Voor de aanleg op het complex aan de Zuiderweg is geïnvesteerd in 30 luxe overdekte afslagplaatsen met interactieve Trackman-schermen. Het complex biedt verder plaats aan de golfschool van de Zaanse en is ingericht op horeca-activiteiten. Directeur Stephen Wiggers van de Zaanse is trots op de nieuwe driving range. ‘Dit betekent voor de Zaanse een grote stap voorwaarts. We hebben hier de grootste Trackman Range van Noord-Holland. We zien dat het golfende publiek grote behoefte heeft aan moderne oefenfaciliteiten, die verder gaan dan domweg een bal van een mat afslaan.'

Geavanceerde radar

Trackman beschikt over een geavanceerde radar die iedere geslagen golfbal precies volgt en vervolgens real time rapporteert waar deze geland is, onder welke hoek geslagen is en met welke snelheid. Dit geeft golfers van ieder niveau inzicht in waar en hoe ze hun slag kunnen verbeteren. Maar er is meer: waar veel golfers oefenen op de driving range als een saai ervaren, biedt Trackman spelelementen waardoor ieder bezoek aan de driving range afwisselend en uitdagend wordt.

Elke dag open

Trackman Range de Zaanse is dusdanig ingericht dat niet alleen individuele golfers aan hun trekken komen. 'We hebben bij het ontwerp van het complex ingespeeld op de mogelijkheden die Trackman biedt. Dit betekent dat we groepen de gelegenheid bieden om onder het genot van een drankje en een hapje de driving range te gebruiken. Daarmee vormt het complex een ideaal decor voor bijvoorbeeld een teambuilding evenement voor bedrijven en organisaties, maar ook voor vriendengroepen die eens wat anders willen dan een avondje bowlen,' aldus Wiggers. De Trackman Range de Zaanse is zeven dagen per week geopend van zonsopgang tot laat in de avond. Toegang is gratis, alleen voor het gebruik van ballen moet worden betaald.