Inschrijving Business Run Dam tot Damloop geopend

feb 20 , 10:50 Sport
screenshot 20240220 104845
Le Champion heeft de inschrijving geopend voor de Business Run, de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht en de Saxo Dam tot Dam FietsClassic. Op zaterdag 21 en zondag 22 september is de 38ste editie van de tien Engelse Mijl (16,1 kilometer) tussen Amsterdam en Zaandam. Ruim 20.000 lopers leggen die samen met collega’s, relaties of klanten af in een businessteam.
Samen met collega’s, relaties of klanten meedoen aan de Dam tot Dam Business Run is een unieke ervaring. Het is niet voor niets dat iedere hardloopliefhebber de Dam tot Damloop een keer wil meemaken: de spanning op de Prins Hendrikkade, de bijzondere passage door de IJtunnel, de ontelbare aanmoedigingen in Amsterdam Noord en de ongeëvenaarde sfeer op de Zuiddijk in Zaandam. Tenslotte kan de dag gezamenlijk worden afgesloten bij het Dam tot Dam Finish Festival. Vitaliteit is de laatste jaren een belangrijk onderwerp geworden op de werkvloer. Een gebrek daaraan zorgt voor meer ziekteverzuim. Als veel collega’s sporten en de uitdaging aangaan, ligt de drempel voor andere collega’s ook lager.

Alternatieven

Naast de tien Engelse Mijl op zondag kunnen bedrijven ook meedoen aan de Damloop by night op zaterdagavond. Daarbij is plek voor 15.000 hardlopers die zich aan de vijf Engelse Mijl (acht kilometer) wagen. Werknemers kunnen ook samen wandelen of fietsen. Le Champion organiseert in hetzelfde weekend namelijk de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht, op zaterdag 21 september met 13.000 wandelaars. Vorig jaar werden ook daar businessonderdelen aan toegevoegd en deze waren bij deze eerste editie direct uitverkocht. Een dag later vindt de Saxo Dam tot Dam FietsClassic plaats met 4000 fietsers.