Óf korting in 2025 óf 25 procent ticket dit jaar terug voor niet-gestarte Damlopers

26 sep , 15:30 Sport
screenshot 20240926 142508
De laatste groepen van de Dam tot Damloop die afgelopen zondag niet konden starten, krijgen óf 25 procent korting op hun startbewijs voor volgend jaar óf 25 procent restitutie voor hun ticket van dit jaar. Dat laat de organisatie Le Champion weten in een e-mail aan de 4500 deelnemers die de race niet gelopen hebben.
De organisatie zegt het volledige inschrijfbedrag niet te kunnen vergoeden. 'Voor een organisatie als Le Champion, een stichting zonder winstoogmerk, betreft het aanzienlijke bedragen. In onze algemene voorwaarden staat vermeld dat deelnemers in situaties zoals deze geen aanspraak kunnen maken op restitutie van het inschrijfgeld. Bij inschrijving heb je als deelnemer ingestemd met deze voorwaarden,' aldus Le Champion. Toch wil de organisatie uit coulance de teleurgestelde deelnemers tegemoetkomen.

Elf ambulances

Door het warme weer werden veel renners onwel tijdens de Dam tot Damloop. Ambulances moesten ruim 50 keer uitrukken. 'In meer dan 90 procent van de gevallen was een deelnemer getroffen door een hitteberoerte,' aldus Le Champion. Er waren elf ambulances en zestien extra ziekenhuisbedden in de regio beschikbaar voor de hardloopwedstrijd. 'Rond 15:00 uur was de maximale capaciteit voor zowel de ambulances als ziekenhuizen bereikt. Vervolgens adviseerde de GGD GHOR om geen nieuwe deelnemers meer te laten starten, omdat de medische zorg voor de resterende deelnemers, vanwege de vele onverwachte incidenten, niet langer gegarandeerd kon worden.'