Cees Bol en Mark Cavendish opnieuw op jacht naar Tour-record

25 jun , 12:03 Sport
screenshot 20240625 120255
Vorig jaar ging het mis, maar er komt een herkansing: wielrenner Mark Cavendish gaat op jacht op zijn 35ste etappezege in de Tour de France met steun van onder anderen Zaankanter Cees Bol. Beide renners zijn opgenomen in de selectie van Astana voor de Franse rittenkoers, die zaterdag van start gaat in Florence.
De 39-jarige Cavendish, die bezig is aan zijn laatste jaar als profrenner, deelt op dit moment het recordaantal ritzeges (34) met de Belgische wielerlegende Eddy Merckx. De Britse sprinter leek vorig jaar zijn laatste Tour te hebben gereden en hij was een paar keer dicht bij een recordzege, maar moest na een val in de achtste etappe met een gebroken sleutelbeen opgeven . Hij verlengde begin oktober zijn contract bij Astana met een jaar.
Bol reed vier keer eerder de Tour de France. Vorig jaar eindigde hij in de slotetappe als vijfde. Naast Cavendish en Bol werden ook de Deen Michael Mørkøv, de Kazachen Aleksej Loetsenko en Jevgeni Fedorov, de Colombiaan Harold Tejada en de Italianen Davide Ballerini en Michele Gazzoli geselecteerd voor de Ronde van Frankrijk.