Cees Bol kan collega Mark Cavendish tóch nog aan record helpen

Foto: Twitter / Astana Qazaqstan

Zaankanter Cees Bol keek ernaar uit om zijn ploegmaat bij Astana Qazaqstan Mark Cavendish tijdens de Ronde van Frankrijk diens 35ste Tourzege te helpen behalen, maar dat viel in het water door een val van de 38-jarige Britse sprinter en diens vertrek uit de wedstrijd die voor hem de laatste zou zijn. Cavendish heeft zich echter bedacht: hij gaat nog een jaar door met wielrennen.

Cavendish wilde dit jaar zijn 35ste ritzege in de Tour behalen, waarmee hij alleen recordhouder zou zijn geworden. Hij was er een paar keer dichtbij, maar moest met een gebroken sleutelbeen opgeven. Nu deelt de snelle man van het eiland Man het record van 34 etappezeges in de Tour met de Belg Eddy Merckx. Teambaas Aleksandr Vinokoerov van Astana kondigde destijds meteen aan te hopen dat de Brit nog een jaar aan zijn loopbaan vast wilde plakken: ‘Ik vind dat een echte kampioen zijn carrière niet op deze manier mag beëindigen.’

Vinokoerov slaagde erin om Cavendish daarvan te overtuigen. ‘Ik keek ernaar uit niet elke dag meer te hoeven trainen en veel meer thuis te zijn. Ik houd van mijn sport, maar ik was blij met mijn besluit. Maar een val in de Tour was niet het afscheid dat ik voor ogen had. Ik heb gepraat met mijn kinderen. Zij zeiden: je moet nog een jaar doorgaan,’ verklaart Cavendish zijn aanstaande rentree in het peloton. Bol heeft onlangs voor twee jaar bijgetekend bij de formatie uit Kazachstan.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen