Pauline Hondema en Richard Douma Nederlands kampioen

Foto: PxHere / CC0 Publiek Domein

Met als beste sprong 6,16 meter is Pauline Hondema van Lycurgus de nieuwe Nederlands kampioene verspringen geworden, nadat ze eerder dit jaar al zilver won op het NK Indoor. Richard Douma veroverde voor het eerst de titel op de 5000 meter.

Para-atlete Fleur Jong deed mee met de valide atleten en scherpte in Apeldoorn haar wereldrecord verspringen aan tot 6,40 meter, zeventien centimeter verder dan het record dat ze eind mei in Spanje vestigde. Zij deed echter buiten mededinging mee en daarom ging het goud naar Assendelft in plaats van naar Middenbeemster. Jong heeft ook het wereldrecord in haar categorie op de 100 meter op haar naam.

Richard Douma

Douma was al vier maal ’s lands beste op de 1500 meter en was nu onbetwist de baas op de 5000. De Zaandammer snelde eerst met Stan Niesten weg van de rest, maar liet zich weer terugzakken om vervolgens een flitsende eindsprint uit de kast te trekken. Hij won in de tijd van 14.03,04. Tweede werd Abdirahman Mohamed in 14:04,27, terwijl Filmon Tesfu het brons pakte.

Reacties

Cookieinstellingen