ZCFC tekent huurcontract van negentien jaar voor Kalverhoek

Foto: Google Earth

De gemeente en ZCFC een nieuwe huurovereenkomst aangegaan voor het Sportcomplex de Kalverhoek. De komende negentien jaar wordt daar nog door de vereniging gevoetbald, terwijl veel clubs een contract hebben dat per jaar opzegbaar is, met het oog op bijvoorbeeld woningbouw.

De grond op de Kalverhoek is van de gemeente, de kantine en de kleedkamers van de club. ‘Als je wilt verbouwen of verduurzamen moet je dus wel zeker weten dat je ook de komende jaren gebruik kunt maken van die faciliteiten. En dat is gelukt,’ laat ZCFC weten op haar website. Er wordt nu een plan gemaakt om te bepalen in welke volgorde¬† projecten moeten worden opgepakt, zoals de isolatie van ramen, muren en het dak, led-verlichting (op het C-veld), de verduurzaming van de energievoorziening en het vervangen van de toiletten.

Algemene Ledenvergadering

Dat plan wordt in september tijdens de Algemene Ledenvergadering gepresenteerd. De verwachte investering van rond 250.000 euro komt deels uit eigen middelen en deels via financiering. Daar wordt ook nog over gebrainstrormd. De grootste werkzaamheden zullen tijdens de winterstop en de zomerstop van volgend seizoen moeten plaatsvinden, aldus de club. De huidige energieprijzen maken dat er extra haast geboden is.

Reacties

Cookieinstellingen