Inschrijving fietsklassieker Ronde van Noord-Holland geopend

Foto: PxHere / CC0 Publiek Domein

Le Champion heeft de inschrijving voor één van de oudste toertochten van het land geopend. Op zaterdag 23 april volgend jaar is de 48ste Ronde van Noord-Holland. Kenmerkend voor deze lenteklassieker zijn de routes door groene polders, langs historische stolpboerderijen en karakteristieke dorpjes.

 

De komende editie kunnen de deelnemers kiezen uit afstanden van 80, 110 of 160 kilometer. Met vernieuwde routes langs de mooiste plekjes van de provincie verdient de Ronde van Noord-Holland een plekje in ieders wieleragenda, aldus de organisator.

Voor zowel fanatieke als recreatieve racefietsers is er keus uit drie afstanden. De vernieuwde 80- en 110-kilometerroutes nemen de deelnemers mee over landweggetjes en dwars door dorpjes. Fanatiekelingen kunnen zich wagen aan de eveneens vernieuwde 160 kilomter. De langste afstand neemt de fietsers mee langs de Noordzeekust bij Petten en de bloeiende tulpenvelden.

Drie startlocaties

De Ronde van Noord-Holland kan worden gestart vanaf drie locaties. Naast Alkmaar en Hoorn is ook Purmerend een startplaats, vanaf de Koemarkt. Op dat sfeervolle plein in het hart van de stad zijn veel terrasjes te vinden waar na de finish kan worden geproost op de geleverde prestatie. Het goede doel is opnieuw de Hartstichting. Er kan een vrijwillige donatie worden gedaan tijdens de inschrijving of u kunt uzelf laten sponsoren door een actiepagina aan te maken via de website.

De inschrijving is geopend tot en met 11 april 2022. Deelnemers die als eerste een startbewijs bemachtigen kunnen gebruikmaken van een korting op het inschrijftarief. Daarvoor is een beperkt aantal startbewijzen beschikbaar.

Reacties

Cookieinstellingen