Compaen in Soest roemloos ten onder tegen Sovoco

Foto: Tjerk Laan

De Oostzaanse volleybalploeg van Compaen is gisteravond roemloos ten onder gegaan tegen Sovoco. ‘Zeerovers hebben niets te zoeken in de bossen. Dat is wel duidelijk geworden. Compaen raakte het spoor volledig bijster in het lommerrijke Soest,’ schrijft Marcel Vermeulen in een wedstrijdverslag.

Hij zag dat de Zaankanters ‘slechts sporadisch flitsen van hun talent lieten zien’. ‘In de vierde set leek de Topdivisionist toch nog de uitgang te kunnen vinden, maar pech, dubieuze beslissingen en eigen onvermogen voorkwamen dat een reeks setpoints iets opleverde. Met 33-31 ging de setwinst en daarmee de wedstrijdzege via 3-1 naar Sovoco.’ En dat terwijl Compaen zich de seizoensopening heel anders had voorgesteld.

Intensieve voorbereiding

‘De elf afgelopen competitieloze maanden had het team zich intensief voorbereid op de volleybal-unlock. Met de versterking van eredivisietopper David Bes, weliswaar in transitie tot passerloper, waren de verwachtingen hooggespannen. Zijn komst en de verdere ontwikkeling van de talenten van de begin- en midden-twintigers zorgden voor optimisme.

Dat gold zeker in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen een team dat het aan de bond te danken heeft dat het in de topdivisie mag uitkomen. Compaen trof een tegenstander die aan het begin van dit nieuwe avontuur enorm gretig was. De ervaren ploeg speelde verzorgd volleybal, gebruikte slimme plaatsballen en had de brute kracht van diagonaal Mart van Leeuwen op opslag en in de aanval.’

Onmacht

De Oostzaners wilden wel, maar konden niet, zag Vermeulen. ‘Typerend voor de onmacht waren de tweede en derde set, die met 25-15 en 25-11 kansloos verloren gingen. De aanvallers wisten in deze fases de bal slechts elf keer op de grond te krijgen. In de openingsset ging het nog net goed. Calvin Ooms (acht punten), David Bes (vijf) en Daniël Homburg (vier) lieten toen hun volleybalkunnen zien in aanval, blokkering en opslag (23-25).

Volgende week Volley Tilburg

Vijf aces droegen bij aan het positieve resultaat, maar daar kwamen in het verdere verloop van de wedstrijd slechts twee servicepunten bij. Homburg en Ooms kenden weer een opleving in de vierde set. Bij 22-19 leek het aftellen geblazen, maar toen ging het piratenhart weer kloppen. De capitulatie volgde pas na een ultieme verlenging.’  Compaen vervolgt de competitie zaterdag in eigen huis tegen Volley Tilburg.

Reacties