Ruim 1000 fietsers eerste Ronde van Stelling van Amsterdam

Foto: Le Champion

Bijna 1100 fietsers slingerden gisteren over de oude verdedigingslinie van Amsterdam. Tijdens de eerste editie van de Ronde van Stelling van Amsterdam kwamen de deelnemers in Uitgeest en Uithoorn bij elkaar om vanaf die startpunten het erfgoed al fietsend te bewonderen, met routes van 25, 65, 120 of zelfs 170 kilometer.

 

 

 

 

De Stelling van Amsterdam prijkt dit jaar een kwart eeuw op de Werelderfgoedlijst van VN-organisatie Unesco en Le Champion greep die mijlpaal aan voor een nieuw evenement, binnen de geldende coronamaatregelen.

Na het startschot van Gedeputeerde Ilse Zaal konden de deelnemers beginnen aan hun toertocht langs een ring van forten van de in totaal 135 kilometer lange linie dien tussen 1880 en 1914 is aangelegd. Ook de verzorgingsposten waren in stijl uitgekozen, zoals die bij het luchtoorlogsmuseum in Assendelft en bij het Fort Spijkerboor (foto).

Cheque voor het goede doel

Met de introductie van de succesvolle eerste editie van de Ronde van de Stelling van Amsterdam heeft Le Champion de organisatie van het vroegere Rondje Stelling van UWTC Uithoorn en RTC Hoofddorp overgenomen. Deze fietsverenigingen organiseerden het evenement sinds 2012 meerdere keren. Daarnaast kon organisator Le Champion het officiële goede doel Landschap Noord-Holland blij maken met een cheque van 988,50 euro – door bestuurslid Tom Krijns van Le Champion ter plekke spontaan afgerond naar 1000 euro –  voor de bescherming en het behoud van de natuur, de waardevolle landschappen en het cultuurhistorisch erfgoed in Noord-Holland.

https://twitter.com/Ilsezaal/status/1429354857622814720

De tweede editie van de Ronde van de Stelling van Amsterdam vindt plaats op zondag 21 augustus volgend jaar. Het eerstvolgende fietsevenement van Le Champion is de Kastelentocht op zondag 5 september vanuit Baarn.


Reacties