Kira Toussaint zaterdag in herkansing voor medaille

Foto: PxHere / CC0 Publiek Domein

Nederland heeft met rugslagzwemster Kira Toussaint uit Assendelft de finale bereikt van de 4×100 meter wisselslag voor gemengde teams, een nieuw onderdeel op de Olympische Spelen. Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) en Ranomi Kromowidjojo (vrije slag) completeerden het kwartet.

Dat zette in de series de zesde tijd neer, met 3.43,25. Dat was wel ruim achter de Britten, die met 3.38,75 de snelste tijd op de klok wisten te zetten. Thuisland werd negende met 3.44,15 en mag daarom zaterdag medoen als de medailles worden verdeeld. Op de gemengde estafette zwemmen twee vrouwen en twee mannen in een willekeurige, door henzelf bepaalde volgorde. Daardoor ontstaan soms grote verschillen en is voor het publiek lang onduidelijk wie de beste papieren heeft.

Eerdere resultaten

Katwijker Kamminga veroverde eerder op de dag zijn tweede zilveren medaille op de schoolslag, dit keer op de 200 meter. Toussaint zwom eerder in de week de finale van de 100 meter rug en werd daar zevende. Korstanje plaatste zich kort voor de estafette voor de halve finales van de 100 vlinder met een Nederlands record: 51,54. Kromowidjojo stelde gisteren teleur in de series van de 100 vrij en besloot zich te richten op de 50 meter.

Reacties