Bruynzeel kan tijdelijk terecht aan de Havenstraat

Foto: Watersportvereniging Bruynzeel

Watersportvereniging Bruynzeel krijgt tot 15 juni volgend jaar een optie op een plek aan de Havenstraat 1 in Zaandam, ten noorden van de doorgang naar het Schiethavenkanaal. Tot die tijd kan gewerkt worden aan het verkrijgen van de benodigde vergunningen.

Bruynzeel moet vertrekken van de huidige gehuurde stek bij Jachthaven Kokernoot en daar is haast bij, want op 1 oktober moet het terrein daar al leeg worden opgeleverd.  Het bestuur van de watersportvereniging stuurde onlangs een bezorgde brief naar de gemeente over het ontbreken van voortgang in de zoektocht naar een alternatieve stek, maar wethouder Wessel Breunesse bleek al een flinke stap te hebben gezet. Aan dee Havenstraat kan de vereniging maximaal tien jaar terecht.

Overal ruimtegebrek

Op het land is het schipperen met de ruimte, maar ook op het water, aldus Breunesse. Bovendien was het zoekgebied krap door de wens van de watersporters om vóór de Wilhelminasluis een plek te krijgen. De gemeente gaat Bruynzeel met raad en daad bijstaan om de verhuizing op papier geregeld te krijgen, maar de club moet zelf met het initiatief komen voor de voorgestelde relocatie.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen