Watersporters Bruynzeel moeten weten waar ze aan toe zijn

Foto: Watersportvereniging Bruynzeel

Watersportvereniging Bruynzeel heeft nog steeds geen zicht op een alternatieve vestigingsplek. Begin februari werden de zorgen over de toekomst gedeeld met de gemeenteraad, maar de club voelt dat ze sindsdien in ‘een vacuüm’ is beland.

De tijd verstrijkt ‘zonder dat er een concreet zicht komt op ons voortbestaan,’ schrijft secretaris Dinand de Ridder nu. Vanaf 30 september kan Bruynzeel niet langer terecht in de huidige verenigingshaven en ‘een watersportvereniging zonder haven is helaas een vereniging zonder enig bestaansrecht, met alle financiële consequenties van dien’. Daarom wordt om actie gevraagd.

Beslissingen vragen duidelijkheid

Er is wel een intentie om aan de Havenstraat een locatie beschikbaar te stellen voor meerdere aanvragers waaronder Bruynzeel, maar daar ‘liggen vele bouwtechnische, financiële, strategische en procedurele kwesties te wachten’. Zaanstad verlangt dat Bruynzeel zelf in een verhuizing investeert met tijd en geld en daarvoor moeten  beslissingen worden genomen wat betreft leningen, offertes, het veiligstellen of afstoten van inboedel en de inzet van eigen krachten. Allemaal zaken die duidelijkheid vooraf vragen.

Vrees voor leegloop

Het gebrek aan voortuitgang is vanuit het perspectief van de watersportvereniging ‘uitermate zorgelijk,’ laat De Ridder weten. ‘Wij zitten nog niet goed aan tafel en wij vrezen voor ons voortbestaan als niet op korte termijn het overleg met de gemeente naar een hogere versnelling wordt gebracht.’ Ook al om de leden toekomstperspectief te kunnen bieden. ‘Als wij ze geen houvast bieden, kiezen leden ondanks hun loyaliteit aan de club wellicht voor zekerheid elders, want hun schip moet ergens kunnen liggen en voor alle betaalbare havens zijn wachtlijsten.’

Isaac Baarthaven

Naast de Havenstraat zou mogelijk ook de Isaac Baarthaven als een mogelijkheid in beeld kunnen komen nu het bedrijf Orange Nautical daar is vertrokken, ztlt de secretaris ook nog voor. Buynzeel moet vertrekken van een gehuurd deel van Jachthaven Kokernoot, waar na 25 jaar het contract afloopt. Op 1 oktober moet het terrein leeg worden opgeleverd. De vereniging bestaat dit jaar een halve eeuw, maar het feest dreigt in het water te vallen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen