Harry Volkers ook komend seizoen trainer selectie RCZ

Foto: PxHere / CC0 Publiek Domein

Harry Volkers neemt ook het komende seizoen de selectie van voetbalvereniging Racing Club Zaandam onder zijn hoede. Het bestuur van RCZ en hij waren er snel uit, zo laat de club weten. Het wordt het derde seizoen voor Volkers.

‘Jammer is dat dit seizoen door de coronaperikelen in het honderd dreigt te lopen en daarmee ook de hooggespannen verwachtingen,’ schrijft het bestuur in een persbericht. Maar ‘een fraaie koppositie voor het eerste elftal en goed meedraaien van het tweede is een prima basis om de samenwerking voort te zetten’. Volkers gaat daarnaast als coördinator van de bovenbouw van de jeugd proberen om doorstroming voor de selectie te creëren. George Magielsen blijft de rechterhand van de trainer.

Eeuweling

RCZ bestaat op 1 juli dit jaar 100 jaar. De eerste zinnen van het clublied luiden ‘RCZ, we hebben dolle pret, Racing Club Zaandam is de club waar alles kan,’ maar dat was in de voorbije coronamaanden nu net niet mogelijk. Toch wordt er niet getreurd richting het niet in te plannen eeuwfeest, omdat het momenteel volstrekt onduidelijk is hoe over enkele maanden onze wereld eruit zal zien. Het aantal leden nam nog ieder jaar toe en er zijn teams voor elke leeftijdscategorie, van vier- en vijfjarigen jaar tot en met veteranen. Ook heeft de club voor verschillende leeftijden meisjesteams en in een mix-team spelen kan ook. Alle teams vanaf zeven jaar trainen in normale omstandigheden  twee keer in de week.

Reacties