Hele herfstvakantie in teken van sport, cultuur en lifestyle

Foto: Sportbedrijf Zaanstad

In navolging van de succesvolle Zaanse Zomer Experience houdt het Sportbedrijf Zaanstad de komende schoolvakantie de Zaanse Herfst Experience, met een gevarieerd aanbod van sport, cultuur en lifestyle-activiteiten. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Door heel Zaanstad worden indoor en outdoor activiteiten georganiseerd voor kinderen vanaf zes jaar. Op maandag en vrijdag zijn er in Koog aan de Zaan en Krommenie urban sport-, spel- en culturele activiteiten. Van dinsdag tot en met donderdag staan in Kogerveld, Zaandam Zuid, Wormerveer en Westzaan sport, cultuur en lifestyle experiences op de agenda. In sport- en gymzalen en op sportvelden kunnen kinderen gezellig meedoen. Speciaal voor de jongens en meiden van veertien jaar en ouder is er op dinsdag 13 oktober een zaalvoetbaltoernooi in sporthal Zaanstad Zuid.

Aanmelden niet nodig

Om de Zaans Herfst Experience mogelijk te maken wordt samengewerkt met culturele instellingen (waaronder FluXus), sportverenigingen en aanbieders van lifestyle/gezondheidsdiensten zoals een diƫtist, een yogadocent en het Zaans Natuur en Milieu Centrum. Voor de gehele Zaanse Herfst Experience geldt vrije inloop, kortom vooraf aanmelden is niet nodig. Maar vol is vol.

Uiteraard vinden alle activiteiten die het Sportbedrijf Zaanstad organiseert plaats volgens de RIVM-richtlijnen en het protocol verantwoord sporten. Dit betekent onder andere dat het aanbod afgestemd is op de anderhalvemeterregel. Mede hierdoor is het niet mogelijk dat ouders bij de activiteiten aanwezig zijn. Tijdens de aanmelding bij een activiteit moeten alle kinderen contactgegevens achterlaten.

Vierdaags programma in Krommenie

Van 12 tot 15 oktober) biedt Sportbedrijf Zaanstad ook een vierdaags programma aan voor kinderen van zes tot zestien jaar. In sportcentrum Trias in Krommenie kunnen zij kennismaken met sporten als handboogschieten, handbal, basketbal, voetbal en (knots)hockey. Ook kunnen ze plezier maken met bootcamponderdelen, dammen, schaken en andere leuke spellen. ‘Het middagprogramma wordt gevuld met animatie zoals bingo en petje op/petje af. Van maandag tot en met donderdag staat het programma bol van sport en plezier,’ luidt de belofte. Neem wel dus sportkleding en binnensportschoenen mee.

Twee dagen kan ook

De deelnemers zijn welkom van 09:00 tot 17:00 uur (om 09:30 uur wordt gestart en de kinderen mogen vanaf 16:00 uur opgehaald worden).
Tot het programma behoren ook een fruitmoment, wat te drinken en een lunch. De kosten voor vier dagen sport en plezier zijn 25 euro per kind; deelname op maandag en dinsdag of op woensdag en donderdag kost vijftien euro per kind. Er is alleen nog ruimte voor het tweedaagse arrangement op woensdag en donderdag. Betaling geschiedt contant voor aanvang, op maandag 12 oktober, bij de registratiebalie. Er is plaats voor maximaal 80 kinderen en ook hier geldt: vol is vol.
Meedoen met deze activiteiten? Kijk op www.zaanse-experience.nl

Reacties