Vrees voor te veel toeschouwers doet Ronde van Assendelft de das om

Foto: Twitter / Cor Bart

We wisten het eigenlijk al maar nu is alle hoop op een 48ste wielerronde in Assendelft in 2020 vervlogen: ook het Wielercomité Assendelft heeft vandaag laten weten dat er op zaterdag 3 oktober niet gefietst wordt.

De animo onder wielrenners om naar de Zaanstreek af te reizen was enorm, aldus het comité, omdat er dit jaar weinig gekoerst is. Maar juist die weinige wedstrijden leiden tot méér toeschouwers bij het beperkte aantal evenementen dat wel doorgang vindt. ‘Voor de vergunningverlening is overleg gevoerd met de gemeente, Sportbedrijf Zaanstad en de veiligheidsregio, waarbij duidelijk werd aan welke registratie- en handhavingsvereisten moet worden voldaan. De organisatie ziet, ook rekening houdend met de locatie van de  wedstrijd, geen mogelijkheid om aan deze eisen te voldoen,’ luidt de verklaring voor de afgelasting.

De blik wordt nu gericht op volgend jaar, als Assendelft hopelijk opnieuw door de KNWU wordt aangewezen voor het Nederlands Kampioenschap criterium mannen én een topwedstrijd voor vrouwen (vorig jaar gewonnen door Anna van der Breggen, die een paar dagen geleden nog de beste was in de Giro Rosa).

 

Reacties