Eeuweling RCZ bloeit en groeit in alle geledingen

Foto: PxHere / CC0 Publiek Domein

Voetbalvereniging Racing Club Zaandam, opgericht op 1 juli 1921, gaat haar honderdste seizoen in. Alle feestelijkheden zijn in verband met de huidige coronasituatie een poosje uitgesteld, maar RCZ bloeit en groeit zowel bij de senioren als bij de jeugd. De vereniging heeft nu twaalf seniorenteams en 32 jeugdteams

Voor het komend seizoen zijn maar liefst drie nieuwe seniorenteams ingeschreven in de competitie, waarmee de club op zaterdag met zes teams en op zondag met vijf teams op het veld staat. Ook is er een damesteam in de maak. De zondagselectie onder leiding van Harry Volkers komt uit in de 4e klasse B, een poule met veel leuke derby’s. Zij zijn inmiddels met de voorbereiding begonnen, waarbij onder andere een toernooi op 13 en 15 augustus tegen Hercules, Westzaan en Beverwijk op het programma staat op het RCZ-complex en oefenwedstrijden thuis tegen VVS ’46 en WSV ’30. Bij de jeugd gaan in september maar liefst 32 teams van start in de competitie, waaronder zes meisjesteams.

‘RCZ, we hebben dolle pret, Racing Club Zaandam is de club waar alles kan,’ luiden de eerste zinnen van het clublied.

 

 

 

Op woensdag 12 augustus is sportpark Het Jagersveld het toneel van de Zaanse Voetbal Experience van Sportbedrijf Zaanstad. Kinderen van zes tot en met twaalf jaar met of zonder voetbalervaring mogen meddoen met deze training die in het thema staat van samenwerken en techniek. Iedereen is van harte welkom en de sfeer van voetballen bij RCZ te proeven. Al jaren een fenomeen in de Zaanstreek is de RCZ dwergentraining. Iedere zaterdagochtend staan RCZ trainers klaar om kinderen van vier en vijf jaar kosteloos te laten kennismaken met het spelletje. De kick-off van de dwergentraining is op zaterdag 15 augustus om 09:30 uur en daarna wekelijks om 10.00 uur.

Kennismaken

De jongste jeugd (JO7 t/m JO12) start het seizoen met een kick-off trainingsdag op zaterdag 15 augustus. Voor de oudere jeugd (JO13 t/m JO18 en MO13 t/m MO17) is er een kick-off dag op zaterdag 22 augustus. Niet-leden die een keer willen meetrainen om te zien of RCZ ook de club voor hen is zijn van harte welkom om mee te doen met deze kick-off dagen of met een proeftraining. Komend seizoen spelen de RCZ Miniracers (kinderen met geboortejaar 2014) gratis, als één van de acties voor ons 100-jarig bestaan.

Aanmelden voor een proeftraining of lidmaatschap en meer informatie lezen over deze en alle andere activiteiten kan op de website van RCZ.

 

Reacties