Zaanse Zomer Experience voor thuisblijvende kinderen

Foto: Public Domain Pictures / CC0

Niet op reis gaan is voor kinderen helemaal geen ramp deze zomervakantie: verenigingen, instellingen, de gemeente en noem maar op verzorgen samen de Zaanse Zomer Experience. Met gratis toegankelijke activiteiten gericht op sport, spel, cultuur en lifestyle.

De coronacrisis heeft iedereen geraakt, maar met name de gezinnen uit kwetsbare wijken. Zaanstad gaat dan ook aan deze doelgroep extra aandacht besteden. Het Sportbedrijf biedt met vele partners vanaf maandag 6 juli, de eerste dag van de zomervakantie, een breed aanbod aan activiteiten aan. De Zaanse Zomer Experience wordt gehouden op vijf plekken: in Wormerveer bij SV Fortuna (elke maandag), op sportpark Jagersveld (op donderdag), bij AV Zaanland (dinsdag), op sportpark Hoornseveld (woensdag) en op sportpark De Vijfhoek (op zaterdag). Iedere week heeft een ander thema, zoals onze buurt, water of outdoor.

Korf- en voetbal

De laatste drie weken van de zomervakantie staan de korfbal- en voetbal experiences op de planning voor leden en niet-leden van korfbal- en voetbalverenigingen. Kinderen van acht tot twaalf jaar kunnen dan samen te sporten. Het sportbuurtwerk team van Sportbedrijf Zaanstad is de hele zomer ook te vinden op de veldjes in de woonwijken. Vijf dagen in de week, met leuke en uitdagende sportactiviteiten met extra aandacht voor de doelgroep van twaalfplussers, waarvoor van 19:00 tot 21:00 uur een blok is ingericht.

Zomerschool

Naast alle sport en spel is er ook de Zomerschool waar basisschoolleerlingen in de eerste drie weken van de zomervakantie (tot en met 24 juli) worden bijgespijkerd als ze leerachterstanden hebben opgelopen tijdens het noodgedwongen thuiszitten vanwege de coronamaatregelen. Instructeurs van het Sportbedrijf Zaanstad verzorgen ook daar echter iedere ochtend de sportlessen en -activiteiten. Aansluitend kunnen de kinderen meedoen aan de sportbuurtwerkactiviteiten en op zaterdag met de Zaanse Zomer Experience in  Sportpark De Vijfhoek.

Uiteraard vinden alle activiteiten die Sportbedrijf Zaanstad organiseert plaats volgens de RIVM richtlijnen en het Protocol verantwoord sporten. Dit betekent onder andere dat het aanbod afgestemd is op de anderhalvemeterregel. Mede hierdoor is de ruimte voor ouders beperkt. Wie mee wil doen vindt alle activiteiten op www.zaanse-experience.nl, waar  kinderen ook aangemeld kunnen worden voor de Zaanse Zomer Experience en de korfbal- en voetbal Experiences.

 

Reacties