Extra geld naar Zomerschool om leerachterstanden in te halen

Foto: Public Domain Vectors

De gemeente heeft 160.000 euro vrijgemaakt om meer kinderen de kans te geven om een door de gedwongen sluiting van de basisscholen opgelopen onderwijsachterstand in te lopen.

Bij alle kinderen is een negatief effect van de coronacrisis te verwachten, maar bij kinderen in gezinnen waar de ouders ondersteuning kunnen bieden bij het schoolwerk zal het er minder inhakken dan bij kinderen met ouders daar niet goed toe in staat zijn. Bijvoorbeeld omdat zij de taal nog niet goed machtig zijn, laag opgeleid zijn of niet de opvoedvaardigheden hebben om in deze moeilijke situatie hun kinderen structuur te bieden. De gemeente en de schoolbesturen maken zich grote zorgen over deze situatie en voorzien dat veel kinderen bij de overgang naar het nieuwe schooljaar in problemen komen. In overleg met Agora, Zaan Primair en de Stichting Islamitisch Onderwijs heeft het college daarom besloten om de capaciteit van de Zomerschool uit te breiden.

Noodopvang

De onderwijs- en opvangpartners doen er intussen alles aan om alle kinderen die nu niet naar school kunnen in beeld te krijgen. Ook alle ouders van kinderen in de voor- en vroegschoolse educatie  worden wekelijks gebeld. Ze krijgen nu materiaal aangeboden voor thuis, via filmpjes op YouTube of een pakket met leermiddelen. Door de regelmatige contacten moeten ook de kinderen in beeld komen die in een kwetsbare thuissituatie zitten en meer ondersteuning of noodopvang nodig hebben. Er is tussen de betrokken partijen intensief contact over kinderen waar zorgen over zijn. Meerdere kinderen worden inmiddels opvangen. Vervoerder Noot verzorgt indien nodig het vervoer naar de noodopvang.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen