Taekwondo Moutarazak start in augustus met lessen in Zaandam

Foto: Google Street View

Een gediplomeerde trainer van de vereniging Taekwondo Moutarazak gaat vanaf maandag 24 augustus lesgeven aan kinderen vanaf vijf jaar op Rode Zee 69 Zaandam. Iedere maandag en woensdag gaat de van Limburg naar Zaanstad verhuisde Chaima Boujahma – Moutarazak daar aan de slag.

De negenvoudig taekwondokampioene en dochter van Mustapha Moutarazak, die tijdens de Olympische Spelen in Seoul in 1988 (toen taekwondo een demonstratiesport was) de halve finale haalde bij de vlieggewichten, heeft de sport met de paplepel ingegoten gekregen. Ze was de eerste en de jongste vrouwelijke scheidsrechter in het taekwondo ter wereld nadat ze al op haar elfde de zwarte band had behaald. Taekwondo Moutarazak is gevestigd in Amsterdam Noord, maar nu komt er dus ook een dependance in Zaandam. De vader van de nieuwe Zaanse heeft een bekende school in het zuiden van Limburg, in Geleen.

Voorbeeld

Buiten haar sport om is Boujahma – Moutarazak actief als vlogger en blogger op de Facebook-pagina Lifestyle by Chaima. Daarmee wil ze mensen inspireren en met adviezen over sport, voeding en het leven het het algemeen. En alsof dat nog niet druk genoeg is is ze freelance model voor fotoshoots en modeshows. ‘Positief in het leven staan’ is het uitgangspunt voor Boujahma – Moutarazak, die een voorbeeld hoopt te zijn voor vrouwen en jongeren door te laten zien dat er in Nederland voor iedereen kansen liggen om iets te betekenen en iets te bereiken.

Reacties